Esittely

Ensimmäinen tanskandoggi tuli taloon 2002, musta uros Denim Danes Access Code Cade, Arttu, jonka elämä oli alusta asti taistelua terveyden kanssa. Pian Artun seuraksi ja ”henkivartijaksi” tuli maailmanmahtavin sininen uros Boris, Vars S Isaevskogo Podvorya. Boris valloitti suurella sydämellään kaikki ja Boriksen menettäminen 5 vuotiaana oli järkyttävää. Doggipoikien seurana ja järjenäänenä kasvoi myös lhasa apso Mini, Maarikan Dewey, jonka myös menetin aivan liian aikaisin. Minin sekä Minin emän Moosan ansiosta rakkaus apsoihin syttyi. Kyllä meille vielä joskus tulee apso, mutta ihan vielä ei ole apson aika..

Tällä hetkellä kotona elää 3 doggia, siniset tytöt; rakkaistarakkain Helmi (Danemanian Questa Pearl) ja Helmin tytär Penny (Lha Danes Bohemia Pearl) toisesta pentueestani. Sekä pitkäaikainen haaveeni todeksi käyneenä, musta narttu Stella (Colras Star Points 2 Lha’D) joka haettiin joulukuussa2013 jenkeistä.

Kasvatan sinisiä ja mustia tanskandoggeja hyvin pienimuotoisesti kotioloissa. Tavoitteeni on kasvattaa rodunomaisia, terveitä ja hyväluonteisia tanskandoggeja. Haluan panostaa laatuun, en niinkään määrään joten kasvatustyöni tulee jatkossakin olemaan maltillista. Nuorten koirien menettäminen on todella raskasta, joten haluankin painottaa jalostusvalinnoissa terveyttä. Jokaista koiraa ei ole mikään pakko käyttää jalostuksessa.

Kävin kasvattajan peruskurssin 2006, kennelnimen sain 2007 ja kasvattajan jatkokurssin suoritin 2008. Olen myös kehätoimitsija, eli minut tapaa myös näyttelykehässä töissä jos en ole koirien kanssa näyttelyssä. Olen toiminut Lhasa Apsot ry:ssä useamman vuoden mm sihteerinä ja Suomen Tanskandoggi ry:n johtokunnassa vuosina 2009-2014 ensin varajäsenenä ja sitten varsinaisena jäsenenä. Olen ollut mukana STD Ry:n jalostustoimikunnassa 2011-2014, ensin ulkopuolisena sihteerinä ja sittemmin myös varsinaisena jäsenenä. Lisäksi olen toiminut Tanskandoggiyhdistyksen Kaakkois-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajana useamman vuoden ajan ja toimin nyt pitkästä aikaa rahastonhoitajana. Ja toimin myös Kouvolan Seurakoirakerhon johtokunnassa varajäsenenä sekä näyttelytoimikunnassa.

Tervetuloa tutustumaan koiriini myös kotiini!

Virpi ja Lha Danes lauma